Oktober, de zoete inval

Foto0548  Foto0556

Wennen aan de koude natte herfst. Ik krijg zin in zelfgemaakte appeltaart. Nou zie ik al maanden appeltjes groeien vanuit mijn slaapkamerraam. Die appels ga ik eens even van dichtbij bekijken. Vorige week nog blozend aan de boom, nu verwerkt tot zoete lekkernij. De kippen stelden teleur dus ik moest wel naar de winkel voor eieren. Terwijl mijn huis zich vult met heerlijke geuren ga ik even de laatste twee rozemarijnen poten. Armen vol tijm zijn ondertussen netjes gerangschikt in rieten mandjes en op een donkere plek te drogen gezet. Volgende week ga ik daar een heerlijke siroop van maken, mijn eigen hoestdrankje. Zoet, zoeter zoetst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.