Workshop handen masseren met kruidenolie

kruiden2012Workshop Handenmassage met kruidenolie en etherische oliën 

Duur: circa 1 ½ uur. Kosten: € 17,50 p. p.

Heerlijk handen masseren met geurige kruidenolie. Veel mensen denken bij natuurlijke cosmetica aan crème, lippenbalsem of zalf maken. Dit gaat echter over een laagdrempelige massage die bijna iedereen kan en lekker zal vinden.

Na de kruidenuitleg laat ik een aantal mogelijke massage technieken zien die je in teams van twee personen uit gaat proberen. Je zit hierbij op een stoel tegenover elkaar, op een kussen of op de grond, wat jullie fijn vinden. Een aangepaste versie van deze workshop kan trouwens ook buiten op locatie.

Opbouw: Je kiest zelf de kruidenolie waarmee je gemasseerd wilt worden en bepaald samen wie als eerste aan de beurt komt. De massage begint met het omwikkelen van de handen met een warme doek die helpt ontspannen. Daarna volgt 15-20 minuten massage per persoon waarbij halverwege van hand wordt gewisseld. Aan het einde wrijft de masseur met een warme doek voorzichtig de overtollige olie van de handen. Na een korte pauze is de ander van het team aan de beurt. Na afloop is er nog de gelegenheid voor een kop thee en napraten.