Kruidentuin

HPIM1529

Heerlijk om met mijn handen in de aarde te wroeten! Het is prachtig om te zien hoe de tuin ontstaat en groeit in de loop van het jaar. Hier een foto van mijn Amersfoortse tuin begin juni. Langzaam komt ze op na een koude winter, om hard te hollen in de zomer. In juli en augustus verschilt het uitzicht per week, uitbundigheid ten top! Ik hoop dat nu we in Deest wonen de tuin binnen enkele jaren weer zo mooi zal zijn!

Ik houd me al jaren bezig met geneeskrachtige kruiden en de werking ervan. De echte kruiden crème start kwam echter tijdens mijn vakantie in 2007 in Frankrijk. Er is een leefgemeenschap in Vogezen genaamd de Ecolonie. Hier hebben ze een prachtige kruidentuin en ik heb toen tijdens mijn twee weken vakantie geholpen met de oogst en het verwerken van de kruiden. Er werden toen verschillende workshops gegeven en ik deed met groot enthousiasme mee.
lavendel pepermunt

Thuisgekomen heb ik mijn recent opgestarte volkstuin omgegooid naar vooral geneeskrachtige kruiden in plaats van de eerdere mix van veel groente met wat kruiden. Het werkte heel goed! Mijn tuin is namelijk op de volle zon en veel kruiden houden daarvan, maar een mooi slakropje telen was daardoor juist een uitdaging. Bij een biologische tuin heb je veel dierlijke mee eters waaronder duiven, fazanten, eenden en andere vogels. De woelrat en het konijn zullen het jammer hebben gevonden dat ik ben over gegaan op kruiden want ik verbouw geen lekkere venkel en wortelen meer.

 

 

3 reacties

3 gedachten over “Kruidentuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.