Workshop kruiden zalf maken

workshop-kruidenjuni2013Kruiden zalf maken

De prijs voor de circa 1,5 uur durende workshop is € 20,- euro per persoon, dat is inclusief materiaalkosten en exclusief reiskosten.

Ik hou het graag persoonlijk en kleinschalig, dus de groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 personen per groep. Grotere groepen verdeel ik graag in meerdere sessies. Ik heb vlakbij mijn huis een workshoplocatie maar ik kom ook graag bij je langs!

De zalf wordt gemaakt door mijn meegenomen kruidenolie te mengen met wolvet en bijenwas van de imker naast mijn tuin. De zalf wordt afgemaakt met een etherische olie die de geneeskrachtige werking van je gekozen kruid ondersteunt. Goudsbloem is goed voor de wondheling. Heb je vaak last van koude handen en voeten? Dan zou ik een zalf met verwarmende rozemarijn maken!

We beginnen met een korte theorie waarbij ik iets vertel over de circa 6 meegenomen kruiden en mijn eigen achtergrond. Ik heb droge en/of verse kruiden bij mij en verschillende potjes eerder gemaakte zalf zodat je weet wat je gaat maken. We gaan al snel zelf aan de slag met kruiden olie kiezen en afwegen. Aan het eind heb je een glazen potje van 30 ml. met de door jou gemaakte zalf. De zalf is zeker een jaar houdbaar.

 

calendulazalfrosa

 

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.