Afspraakje met Rozemarijn en de wolf

RozemarijnFoto0459
Ik las in een van mijn kruidenboeken dat je rozemarijn en andere houtige stukken soms ook op de laagste stand in de oven kan drogen, dat moet ik natuurlijk even uitproberen. Men neme een drukke vrouw en een stuiterachtige herdershond en een stevige fiets met fietstassen. Sjees op de fiets naar de tuin en ga over de zenmodus als je door de poort van de tuin komt. Op mijn gemakje sjok ik de laatste honderd meter naar de tuin. Verongelijkt zwart monster “bewaakt” ondertussen de fiets. Na even momentje van stilte pluk ik flink wat van de rozemarijn. Bijna op een drafje loop ik weer na enkele minuten terug naar het zwarte pluisje van 31 kilo. Thuis aangekomen kijk ik verlekkerd naar de oogst en ga ik als brave huisvrouw eerst het avond eten voorbereiden.
Ik hoor plots mijn huis wolf muffen, oftewel de hond is mopperend aan het kuchen. Er staat een dame met haar kleinzoon tegen het raam aangedrukt naar ons grote aquarium te kijken. Ze vertelt dat ze dagelijks even kijkt hoe de bak eruit ziet, Oma en kleinzoon zijn het nog niet eens wat voor mythisch monster dit hout stuk voorstelt. Mijn huis begint ondertussen nogal Mediterraan te ruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.