Thuis komen in de tuin

Foto0535Foto0538Foto0534
Scharrelen en slenteren en rommelen in huis, dat kan ik goed. Manlief was het echter na een uurtje wel zat: “Hup, ga effe wroeten in de tuin schat.” Wordt ik vervolgens bijna letterlijk mijn huis uit gebonjourd! Dan kan ik na 10 min. terug komen maar wel met vieze tuinvingers als bewijs. Meestal kom ik pas een paar uur later kilo’s lichter terug, figuurlijk dan. In de realiteit heb ik meestal veel kilo bij me zoals je op de foto kan zien. Ik ben vorig jaar veel rozemarijn aan de winter verloren dus nu neem ik ze mee naar huis en zet ze tegen het huis aan, straks met stro om hun koppies tegen de vorst en vocht.
Ahh, lekker hoor. Nog net op tijd voordat ik naar de tuin ging mijn nette schoenen vervangen voor tuinschoenen en mijn jas voor het spitten braaf uitgetrokken om te voorkomen dat ik een bruine boeman ben deze week met gras in mijn haar. Inloggen in de aarde: Weten dat alles klopt en is zoals het moet zijn, dat is thuis komen. Nu kan ik tevreden met een (kruiden)boekje op de bank kruipen met een pot eigen pepermunt thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.