Zon uit een potje, heerlijke kruidencrème in deze koude periode

P1040741

In deze koude natte tijd ben ik erg blij met mijn opgeslagen zon uit een potje, oftewel mijn zelf gemaakte kruidencrèmes! De basis daarvoor is natuurlijk een mooie kruidenolie van zelf geteelde kruiden. De heerlijke kruidencrème insmeren voelt als even een momentje voor mezelf. Ik weet dat je met bewegen en goede voeding nog meer kunt bereiken maar dat moeten jullie zelf doen. Wat ik kan, is een momentje voor jezelf maken. In een potje, met heerlijke kruiden die je een prettig gevoel geven en klachten verminderen. De meeste kruiden zijn zon aanbidders dus hoe meer zon hoe beter. Je gebruikt bij goudsbloem, lavendel en kamille juist die op de zon gerichte bloemen omdat ze simpelweg de meeste werkzame stoffen bevatten. Dus, zon uit een potje, met aandacht gemaakt.

Bij munt, rozemarijn, salie en tijm gebruik je ook de bladeren maar bij voorkeur rond die bloeiperiode, op de top van hun kunnen! Dan krijg je die prachtige oliën die je hierboven ziet afgebeeld. Dat is puur biologische zonnebloemolie waar ik de kruiden in heb afgetrokken. Ik wordt nog steeds blij vanbinnen als ik naar die rijkdom kijk. Ik ben net even ziek geweest en heb van mijn eigen tijmsiroop kunnen proeven. Heerlijk, en gelukkig verzachte het ook nog mijn schrale keel. Ik weet nog hoe ik handenvol tijm in dat pannetje deed en hoe teleurgesteld ik was hoe weinig siroop daar dan van overbleef. Vijf flesjes van 100 ml. met donkergroen/bruine siroop waren het resultaat van alle oogst van mijn vier dappere tijmstruikjes. Met trots kijk ik terug op een rijk jaar, wat ik in 2014 zal proberen te overtreffen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.