Uitgestelde zon op je huid

zonnetjesjuli13 lavjuli13
Veel van de kruiden die ik gebruik zijn zonneaanbidders. Ze richten zich naar de zon en draaien vaak met hem mee gedurende de dag. Aangezien ik een tuin heb op het zuiden, krijgen ze vaak wat ze willen! Die zonnekracht vang ik vervolgens in mijn olie door de bloemen te plukken wanneer ze goed open zijn. Ik doe alleen aan dienstplicht voor de volwassen gezonde bloemen, jonge pubers en oude besjes mogen voor het nageslacht zorgen. Ik ga ongeveer twee keer per week naar de tuin dus er zijn genoeg bloemen die aan mijn grijpgrage vingers ontsnappen.
Dichtbij viooltje Foto0333
Ik kan nu nog rozemarijn, munt, salie, laatste beetje goudsbloem en verdwaalde driekleurig viooltjes plukken. Ik zeg verdwaald omdat het officiële bedje met viooltjes is uitgebloeid maar omdat madam zich al vroeg in het seizoen enorm heeft uitgezaaid, ze al aan de tweede ronde bezig is met haar nageslacht in de rest van de tuin.
De dagen worden korter en het is nu vaak donker als ik mijn bedje moet verlaten. Nu al een beetje, maar in de winter helemaal kan ik enorm genieten van mijn opgeslagen zon uit een potje. Goudsbloem geeft een mooie warme oranje olie, St. Janskruid kleurt, mits je er ook bloemknoppen bij doet, zelfs rood. Mijn rozemarijnolie kleurt dan wel groen maar geeft een heerlijke warme gloed als je haar insmeert op je huid. Dat is een soort warme douche uit een potje, bij voorkeur op een plek naar keuze ingesmeerd door je geliefde.

Ik ga mijn website aanpassen zodat het makkelijker wordt om de mooie oliën, crèmes en zalven die ik maak te bestellen, zodat je niet alleen hoeft te verlangen maar ook kan hebben en gebruiken. Je kan het opeten, maar lekkerder is het om op je lijf, handen, gezicht, eigenlijk overal te smeren. Nou ja, waar je normaal crème zou smeren. Zelf gebruik ik een potje crème voor mijn gezicht/lijf en een zalf voor schrale plekjes zoals lippen, ellenbogen en droge/koude voeten. Ik doe niet aan speciale oogzalf, of speciale handcrème, het is Multi inzetbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.