Roos is gek op rozenblaadjes en kamille

P1020200Ik weet niet wie bij de gemeente het heeft bedacht om de rozenbottelstruiken te planten rondom het speeltuintje maar ik ben ze dankbaar. Heerlijk geurende rozenblaadjes oogst ik nu regelmatig op mijn weg naar huis. Vandaag was ik een zakje vergeten dus manlief moest lachen toen hij mij thuis zag komen met mijn uitpuilende jaszakken en handen vol bloemen. Gelukkig is het maar enkele straten hier vandaan dus ze hebben niet lang opgepropt hoeven zitten. Rozenolie is lastig om te maken, maar rozenwater is ook een fijn product en met mate voeg ik de blaadjes ook toe aan kruiden thee mengsels.

Thuisgekomen ben ik ook nog kamille shampoo gaan maken! Vers kruid is altijd het beste maar daar moet ik nog even geduld voor hebben bij kamille. Ik had nog wat van de overvloed van vorig jaar gelukkig! Morgenochtend kijken wat mijn hoofdje ervan vind…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.