Remmen en gas geven met behulp van kruiden

P1020173 Mijn systeem gaat wat langzamer en ik kan minder info verwerken. Ik zit vol na weken studeren en wil het aanstampen en dan nog een beetje erbij proppen! Zodanig dat ik het morgen als een blik kennis open kan trekken en kan uitstorten over de kruidentoets. Tijdens de vorige les zei mijn juf Esther van de kruidenvakopleiding: looistoffen is remmen, bitterstoffen is gas geven. Andere benaming is stoppend/samentrekkend tegenover een stimulerende werking. Nou heb ik de laatste tijd veel thee met o.a. rooibos, munt, en groene thee gedronken, meestal wissel ik acht soorten thee af maar ik was dus thee trouw. Ik snij mezelf wel in de vingers want ik wilde even wat gas geven! Een flinke pot kamillethee geeft nu rust en die stimulerende werking op mijn spijsvertering. Kijken of er straks weer wat bij te proppen valt.

Foto0156

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.