Piekeren? Ik maak liever kruidenolie

bloem 100_359x600Heerlijk na het plukken van driekleurig viooltje bloemen gelijk verse kruidenolie maken! Even voel ik mij wreed als in het boek Het parfum van Süskind. Ik verdrink de bloemen in de olie in de hoop hun kracht te onttrekken! Al na een paar uur voorzichtig au bain marie verwarmen zie ik tot mijn plezier dat de bloemen slap zijn geworden, doorzichtiger en dat de olie is gaan kleuren. Gelukkig zijn het geen roodharige maagden maar handenvol onschuldige bloemen die vast een ander einde voor zichzelf gepland hadden.

Mijn hoofd is graag bezig. Bij gebrek aan entertainment gaat het piekeren. Bij gebrek aan piekerstof gaat het zoals bij zoveel mensen zoeken naar nieuwe bronnen en het opgraven van verdronken kalveren. Gisteren had ik het ego echter bij de lurven gegrepen bij zo een pieker en wroet zoektocht. Het hoofd blijkt niet op zoek naar oplossingen, want zodra je het hebt gedaan komt er binnen een onderdeel van een seconde iets anders. Het wil gewoon bezig zijn en belangrijk gevonden worden. Ik vroeg me af, is dit nu werkelijk belangrijk op dit moment? Nee, moest het hoofd schoorvoetend toegeven. Dan ga ik nu verder met kruidenolie maken zodat ik straks lekkere kruidencrème kan maken!

Een gedachte over “Piekeren? Ik maak liever kruidenolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.