Bijenwas gehaald bij de imker

P1070098_800x600Ik was weer bij de imker naast mijn tuin en heb in ruil voor twee munt plantjes een paar oude raten mee gekregen. De meeste zijn bruin, dus daar heeft broed in gezeten. Een paar stukken zat stuifmeel in bij het midden en waren lichtgeel aan de randen dus die waren nog in gebruik toen de honing werd geoogst. Dat heb ik geweten! Ik zette de doos buiten voor een foto en vergat het daarna binnen te halen. Paar uur laten hoor ik gezoem. Zijn er wel 50-75 bijen op mijn kartonnen doosje aan het vliegen, oeps! De imker is maar een paar kilometer verderop dus de bijen roken thuis en kwamen bij mij stuifmeel brengen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.