Lippenbalsem, en scharrelen door de regen

002Dit schijnt Judasoor paddenstoel te zijn. Prachtige rare vormen komen langs de rand van mijn houtsnippers pad omhoog. Er schijnt vlier en berkenhout tussen de houtsnippers te zitten en daar houden die paddenstoelen erg van. Omzichtig stap ik eromheen. Zoals ik de vorige keer schreef komt mijn rabarber ook al op! Verbaasd dwaal ik door de tuin en zie alles opkomen, leven, bruisen! Ik scharrel er in de miezer wat tussendoor, natuurlijk met mijn nette schoenen aan door de modder. Joep zal wel op mij mopperen straks als ik enthousiast binnen kom baggeren en weer te laat bedenk dat het handiger is om mijn modderschuiten bij de deur uit te doen. Hoofdschuddend ziet mijn geliefde het aan, valt bijna niet af te leren.

Het regent buiten en ik ga vandaag dus maar lekker binnen aan de slag, lekkere lippenbalsem maken. Geurige kruidenolie en bijenwas, beetje honing en wat lavendel, mmm. In de voorjaarsvakantie wil ik dit ook gaan maken met de oudere kinderen, acht jaar en ouder. Dan ga ik nog wel wat lekkere smaakjes bedenken want rozemarijn is te bitter.

003

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.