Kruidenolie geuren en kleuren

Foto0304Foto0156Goudsbloem geeft mooie oranje olie, Kamille olie is prachtig geel! Ik kan enorm gefascineerd zijn door wat de natuur mij via de tuin schenkt aan kleuren en geuren! De zomerse zee aan kamille, plakkerige handen van de goudsbloem pluk! Alles resulteert in een rijkdom van kruiden oliën die ik vrijdag weer heb mogen gebruiken tijdens een workshop kruiden crème maken. Heerlijk is dat, mijn persoonlijke zon uit een potje kunnen delen met anderen. Vanochtend met trots een flinke lik goudsbloem kruidencrème op mijn gezicht gesmeerd. Even voelde ik de zon, dacht ik aan de planten, waar ze groeiden en hoe ze van de zon hebben genoten. Daarna dacht ik aan het plukken van de bloemen en de plakkerige handen die ik had! Nu zie ik de oranje kleur, voel het fijne smeren en ruik het vleugje etherische olie van sinaasappel die ik heb toegevoegd aan de kruidencrème.

Foto0484 Rozemarijn geeft groene olie net als Munt P1020173

Foto0318Maar niet iedereen houdt zich braaf aan zijn kleur! Viooltje kleurt blauwig groen. Lavendel stelt mij telkens teleur met het slappe kleurtje wat ze geeft! Dan maar niet spreken van het rare St. Janskruid met de prachtig gele bloemen die bloedrood kleuren als je ze plukt en verwerkt tot olie. Mijn geliefde keek van de zomer naar mijn handen en vroeg of ik mij pijn had gedaan op de tuin. Even later werd er hoopvol geïnformeerd of ik dan ook wat bramen of andere bessen voor hem had mee gebracht. Sorry liefste, het was weer St. Jan! Ik kijk uit naar die rode handen, want het betekent de tijd van warme zomeravonden met de drukke tijd van oogst! Maar eerst nog genieten van de opkomst van het nieuwe leven wat nu nog verstopt zit onder de grond. Het rad van het leven is net weer aan een nieuwe ronde begonnen en alles heeft daarin zijn plek, gefascineerd zal ik ook deze ronde weer mijn ogen uitkijken naar al dat moois en zien te dealen met wat er op mijn pad komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.