Kleuren, veranderingen!

Foto0664Foto0660

Dromerige fanatiekeling of eigenwijze praktische zwever, ik heb het allebei in mij. Ja, ik weet dat hoofd en lichaam met elkaar zijn verbonden. Kan je het gevoel niet uiten krijg je bijvoorbeeld rugpijn, want de shit moet toch ergens heen. Ik ken mensen die al jaren zijn opgegeven door de artsen en puur op wilskracht hun lijf voort laten duren. Ik heb bij mijn oma gezien hoe snel het ging toen ze het leven zat was en dood wilde. Kortom, je zelf genezend vermogen kan heel groot zijn. Kruiden kunnen je daarmee helpen door te ondersteunen en te versterken. Ik ben te nuchter voor wonderen en voor heftige zaken hebben we niet voor niets de moderne gezondheidszorg.

Ik snap niet zo goed waarom je een prachtige kruidenthee of tinctuur eerst tig keer moet verdunnen zoals in de homeopathie om goed werkzaam te zijn. Waarom niet blijven bij die oer tinctuur en het pure spul gebruiken? Ach ieder zijn ding. Ik werk liever met het echte pure kruidenspul, en dan bossen vol ervan graag om te verwerken tot mooie producten, zonder teveel poespas en onnodige toevoegingen. Daar wordt ik blij van!

Er is verandering op komst. Achter de schermen ben ik druk bezig om deze rupsenblog ruimte tot verpoppen te geven op een nieuw blaadje. Oftewel, ik ga verhuizen met de site om verder te kunnen groeien. Het mooie kaasjeskruid wordt kleiner als ze droogt. Maar ik wil niet drogen, ik wil groeien! Je ziet bij de salie dat een klein grijs bescheiden blaadje overal bij past, maar de grotere bladeren hebben meer lichtbehoefte en voeding nodig. IK ook! Gaan we fiksen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.