Geen absinth voor de kip, maar wat dan wel?

P1000132

Ik zal de kippen dit jaar niet meer vervelen met bergen Absinth alsem in het nachthok. Beloofd. Het werkt wel tegen luizen en vlooien maar ruikt nogal vreemd voor een kip. Dit weekend krijgen ze te maken met een gewone emmer sop, veger en blik en gewoon stro uit een dierenwinkel. Als kip van een kruidendame moet je soms wat verduren.

Ik wordt gebeld door mijn kippencollega-huisgenote, zij heeft het hok net verschoond vanwege de katten. Sinds enkele weken lopen er twee schattige kittens rond van de overbuurvrouw maar die vinden het kippenhok te leuk om in te spelen. Het is nu losloopseizoen dus het hok staat open en de katten zitten er telkens in, helaas ook om te poepen. De kippen weten niet wat ze ervan moeten denken. We hebben de arme kipjes nu maar opgehokt want het nachthok was de dagelijkse kattenbak geworden en ik kan niet elke minuut de katten eruit jagen. Nu uitpluizen hoe we dit kunnen voorkomen met behulp van planten. Ik weet dat katten niet zo houden van citroengeur. Ik vind via google al snel de volgende planten…

  • Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek)
  • Dictamnus (vuurwerkplant)
  • Aloysia triphylla (citroenverbena)

Ruta graveolens (wijnruit) helpt ook bij het op afstand houden van katten.

Citroen aan een touwtje bij de ingang en wat citroenmelisse in de buitenren planten dan maar…

3 gedachten over “Geen absinth voor de kip, maar wat dan wel?

  1. heerlijk dit! heb mijn oudste cavia (8) onlangs ok maar eens lekker in mijn mega dure bio shampo gezet, als t mij niet schaadt..heb het netjes met mn kapster overlegt…ze vondt het raar. maar uiteindelijk ook logisch na mijn bio-niet op dierengetest verhaal…
    cavia is blij.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.