Tuinieren voor luie mensen

HPIM1521Foto0341

Ik zou ooit wel eens een boekje met tips en tricks willen maken met hoe tuinieren leuker en makkelijker kan worden gemaakt. Soms zit ik zelf zo te klooien en ontdek ik later een makkelijker methode, die shit kan ik via het e-boekje dan jullie besparen. Ik begon in 2007 op de tuin met 24 veldjes en een 12 jaarlijkse gewas rotatie, alles dubbel geteeld dus vandaar 24 velden van circa 2 a 3 vierkante meter per stuk. (ja lach maar…:)) Heel intelligent uitgedacht met de paden als cirkels en diagonaallijnen. Fascinerend, ingewikkeld maar bovenal heel onpraktisch en veel werk.

Nu heeft ieder kruid zijn eigen veldje, het mini territorium waaruit al het andere rigoureus wordt verwijderd wat er niet hoort (oké, behalve als je echt heel mooi bloeit) en vakken alleen in rechthoeken. Voorste helft is voor de vaste planten, achterkant voor de eenjarigen zoals kamille en goudsbloem. Achter de bank verstop ik de verschoppelingen en/of de planten waar ik nu niet veel mee doe (maar wel plannen mee heb voor de toekomst). Ik heb veel looppaden want ik ben met 164 een kleine uk en wil overal goed bij kunnen. Gemak en overzicht zijn de nieuwe woorden. Mijn moeder zou zeggen, je leert het nog eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.