Muntige dagen, menthol kick!

P1020173Foto0508

Was ik mij van het weekend even te lebbes geschrokken! (=stevige vloek/ uitdrukking van mijn Christelijke oma) Enthousiast rukkend aan de stomp van de zonnebloem stortte ik zondag plots ruw ter aarde! Neemt hij (ja dan wordt de zonnebloem plots een hij) toch nog verlaat wraak voor mijn snoeikunsten enkele weken eerder. Spit, ook wel elvenpijlen genoemd, hadden mij geraakt in mijn onderrug! Daar lig je dan met je goede voornemens, te creperen, alles om de tuin netjes “leeg” achter te laten voor de winter. Na een kwartier heb ik manlief gebeld om me op te halen want ik kon niet goed meer lopen van de pijn, helemaal verkrampt. Met een vuile blik achterom naar de half uitgetrokken stomp van de zonnebloem liet ik mij door mijn geliefde afvoeren naar huis.

Tijdens mijn kopje muntthee enige uren later kon ik bijkomen van de schrik. Maandag belde mijn moeder om te vragen hoe het ging en of ik Mentho kon gaan maken, talkpoeder met menthol. Ik kende het product niet goed maar toevallig stond het bij een kennis waar ik vanmiddag op bezoek was in de badkamer, dus heb ik het even kunnen bekijken. Oudere mensen gebruiken het heel vaak om smetwondjes tegen te gaan, om schrale, rauwe zweterige plekjes te verzorgen. Ik werk zelf regelmatig met wegwerphandschoentjes tijdens het schoonmaken en om hygiënisch te werken met de kruiden. Daar zit vaak ook talkpoeder in om zweethanden tegen te gaan. Maar deze bus met talkpoeder had dus ook natuurlijke menthol! In de zomer gebruikte ik niets liever dan mijn munt crème om de hitte van de dag uit mijn hoofd te trekken, die menthol werkte heerlijk verkoelend.

En of het niet genoeg was, de dame waar ik op bezoek was hoorde van mijn door elvenpijlen getroffen rug en ze draafde meteen, nou ja dat is overdreven, ze is 84…, ze liep naar de kast en pakte een spuitbus. Hup trui omhoog en er werd royaal Spaanse spray op mijn onderrug gespoten. Ik kan geen Spaans maar er stond een plaatje van een gebogen man op de spuitbus met zijn hand op de rug. Met koeienletters stond er meerdere malen Menthol op, zo ver kwam ik dan nog wel. Na de koelte trok een weldadige afwezigheid van pijn mijn aandacht. O ja, na de koeling werkt de menthol uit munt verwarmend en pijnstillend!

Dus, muntige daagjes. Morgen ga ik gewapend met mijn boomzaag richting mijn tuin. Eat that, you “vervelende” stronk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.