Mamma rules, hoe ouders invloed hebben

Foto0608 Foto0609

Mijn mamma rules. Ik ben dertig en heb nog veel te leren, ook over tuinieren, bij voorkeur van de meester, of meesteres in dit geval. Dit weekend was ik weer bij mijn moeder klussen en toen viel het mij zo op! Hoe kan je niet houden van tuinieren als je slaapt onder dit dekbed en dit het uitzicht is vanuit je slaapkamer raam? Aan de muur thuis hangt een schilderij van gedroogde kruiden dat mijn moeder ooit gemaakt heeft. Dat hing al in mijn kinderkamertje. Ik heb ook een herbarium van mijn vader, een strak plakwerk met duidelijk handschrift. Ik ben dus dubbel gezegend zullen we maar zeggen.

Foto0607Foto0610

Ze kan ook nog super schilderen, die moeder van mij. Vroeger in mijn ouderlijk huis had ze het hele toilethokje beschilderd. Je zat als het ware op een boomstronk en voor je was een prachtige vijver met vissen, vogels en een reiger. Achter je was een grote boom. Er zaten ook grapjes is verwerkt. Over de grond bij je voeten kroop een slak en bij de wcrolhouder zat een dikke spin. Gegarandeerd succes bij vriendinnetjes die voor het eerst kwamen spelen. Vol verwachting stond ik soms in de gang te wachten op de gil. Ik ben nog eens terug geweest naar mijn ouderlijk huis om te kijken en de nieuwe bewoners hadden de rozentuin nog grotendeels intact gelaten en de wc deur behouden.

Foto0593 Foto0594

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.