Durf te dromen! Lukt het niet? Melisse zal je helpen.

melisseklein lavjuli13 bos melisse met munt er naast

Vandaag weer heerlijk naar de tuin geweest. Ik moest ook even mijn hoofd leeg maken na klussen en werken. Ik heb alle maiskolven geoogst, de duiven waren er weer aan begonnen te pikken en zij weten het beste wanneer het rijp is, dus ik heb snel wat nog niet was aangevreten geoogst. Prachtige zonnebloemen geoogst! Morgen post ik daar de foto’s van want met het donker worden lukt het met mijn mobieltje niet meer. Maar ik raak afgeleid. Dromen!
Ik heb voor mijn verjaardag een dure doos Puka relax en liefdes thee gehad. Er zitten altijd veel kruiden in hun thee mengsels. Rozenblaadjes, citroenmelisse en lavendel heb ik daarvan ook zelf in de tuin, en die zijn toch ontspannend! Ik vind mijn eigen rozenblaadjes en lavendel echter veel te sterk! Mijn Dromen komen binnen dwarrelen en stuiteren er aan de andere kant geschrokken weer uit!

Melissa officinalis, de naam zegt het al, is zachter, liever, relaxter voor mij. Als een reggae liefhebber fluistert hij: relax baby, het komt wel goed. Gek, met een frisse citroensmaak weet het me toch weer te ontspannen. Dat heb je juist zo nodig om ruimte te ervaren in je eigen hoofd. Die ruimte en rust geeft inspiratie, wanneer je geest vrij mag niksen komt de creativiteit boven. Alles mag even zijn, en daardoor krijgt je lijf de tijd om alle informatie te verwerken en op te slaan op de juiste plekjes. Er ontstaat weer Ruimte! Bij mij geeft het ervaren van ruimte ook een gevoel van hoop en rust. Doordat je even een pas op de plaats maakt besef je weer wat je hebt. Daardoor kan je beter kijken naar waar je naartoe wilt!
Ctroenmelisse is een sterke woekerende overblijvende plant die snel groeit. Hebberig kan je hem telkens opnieuw oogsten en de kop afsnijden maar hij komt de schok snel weer te boven! Ik raad het aan om het plantje te nemen in de tuin, makkelijker kan niet. Pot kan ook, balkon, alles, hij doet niet moeilijk. Als je een stekje wilt kan je het ook van mij krijgen.
melbreed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.