Dromerige viooltje tegenover stevige pepermunt

Dichtbij viooltje Driekleurig viooltje
Bij het open gaan kijkt ze meestal fris de wereld in, maar naarmate ze ouder wordt gaat haar hoofd vaak hangen. Ze laat zich gemakkelijk wegdrukken door andere gewassen, alsof ze haar plekje in de wereld niet durft in te nemen ten kost van te helpen anderen. Driekleurig viooltje is namelijk goed te gebruiken in een crème voor wondheling en ook geschikt voor kinderen. Zo bescheiden, nuttig plantje. Ze staat in mijn tuin naast een flink bos van pepermunt, de echte mentha piperita, sterk en donker van kleur.

Bos pepermunt bos melisse met munt er naast
Ooit ontstaan als drie afzonderlijke plantjes, nu een dik ogend matras waarop ik bijna wil gaan liggen. Haar moet ik echt kort houden want de uitlopers trekken als avonturiers de wereld in. Helaas worden wel veel anderen morzelt op dat pad, want ze hebben al twee lavendel planten doorboord met die worteluitlopers tactiek. Hebberig verlangend naar meer hangt ze over de randen van het door mij afgebakende territorium heen. Ik ben blij met haar want ook zij geeft haar krachten door. Opwekkend, verfrissend, pijnstillend en goed voor de spijsvertering.

Ik heb vorig jaar als buffer de citroenmelisse ertussen gezet want de viool werd dus onder de voet gelopen. Citroenmelisse, melisse officinalis is zelf ook een sterke plant en kan de sterke buur wel hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.