De Binnentuin, tuinieren onder water

p1010894Als het regent werk ik soms in mijn binnentuin oftewel het grote aquarium. In de woonkamer staat een twee meter lange bak met circa 1000 liter water. In plaats van vogels en slakken heb ik hier vissen die zich bemoeien met mijn plantenbestand.

Je kan nog zo een leuk plan bedenken, komt dat plantje op een vissenzwemroute ben je gesjeesd. Sinds kort is mijn rode tijgerlotus de favoriete loungeplek van mijn grootste algeneter Drusilla. Ja, inderdaad vernoemd naar het karakter in Buffy de vampire slayer. Met lede ogen zie ik steeds meer gaten verschijnen. Ai, daar drijft weer een stukje weg wat madam er met haar staart heeft uitgewerkt. Filosofisch besluit ik, de natuur wint uiteindelijk altijd van de mens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.