Zoef daar gaat de tijd, maar de kruiden groeien!

DSC_0732_338x600Terwijl bijna alle kruiden de verhuizing hebben overleefd blijft de realistische tuintijd beperkt. Er is een klein wezentje dat ongegeneerd het grootste deel van mijn aandacht/energie gebruikt. In gestolen kwartiertjes duik ik de tuin in en wied snel een stukje. Samen liggen we in het gras en vertel ik mijn kleine dame waar haar zandbak zal komen. Maar ook de bloeiende heemst en rijen goudsbloemen!

Ik woon nu in het land van Maas en Waal. Rijke rivierkleigrond! Dit weekend zijn we o.a. druk bezig geweest met grind scheppen om de oprijlaan weer mooi te maken. We hadden een gindbak verderop in de tuin waar tuinstoelen en een tafel konden staan; die gaat weg. Nu wat grind in de week gezet wat onder de klei zat, heerlijk aanmodderen en spoelen anders is de oprit straks een klont klei. Vlakbij is een oude steenfabriek. Waarschijnlijk komen daar de stenen en dakpannen van ons huis vandaan. Dat verbaast mij niets als ik weer tot mijn ellenbogen in de modder sta te roeren om het grind schoon te maken!

DSC_0728_338x600

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.