Tuin mooi na heftige regen en bliksem!

Roos Roodkapje voorkant eind juli
Ik hou wel van een stevig potje onweer, liefst zit ik dan achter het raam naar buiten te kijken met een kop thee of iets sterkers. Nu gun ik jullie even wat plaatjes van hoe de tuin genoten heeft van de regen. Mijn eerste eigen rozen, mooie rode tussen mijn kamille. Al die kleuren komen nu zo mooi uit! Ik heb gisteren ook kamille, lavendel en pepermuntolie gemaakt voor de workshop zelf kruiden crème maken.

De kruiden reageren verschillend op het weer. Veel kruiden zijn gek op zon en konden goed tegen de droogte. Plots is echter nu mijn mais de grond uit geschoten en is eindelijk rode zonnehoed, oftewel Echinacea gaan bloeien. Komkommerkruid vindt die kracht minder leuk en is slap gaan hangen. P1020956
Plat geslagen bernagie, komkommerkruid P1020958
Ik vind het heerlijk die regen na de droogte. Ik ben redelijk goed in tuinieren maar 75 m2. water geven is niet zo grappig dus daar ben ik terughoudend in. Mijn bonen huilden dit jaar en zijn in staking gegaan. Mais bleef eindeloos koppig klein en zelfs mijn zuinig gegeven gieter af en toe wilde ze niet aanzetten tot groei. Nu? Ik zie ze groeien! Ik voel me een beetje schuldig als ik naar de nog dunne gebochelde boontjes kijk die het miezerige plantje dapper nog naar voren probeert te schuiven. Vroeg oud geworden stopt ze al haar goede bedoelingen in een paar boontjes die ik bijna achteloos opsnoep. Foei. Ik zal volgend jaar beter voor ze zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.