Moeder heeft ook tuinzaadjes in mij geplant

Foto0297Geen wonder dat ik zo ben geworden. Mijn moeder heeft vakkundig ook tuinzaadjes in mij en mijn zus geplant!  Even wat teksten van mijn moeder. Mooie combinatie van informeren en humor waardoor het leuk is om te lezen!

Vogels in de tuin

Is er voldoende veiligheid? Heel belangrijk is of er voldoende dichte struiken in de tuin zijn waar de vogels zich kunnen verschuilen voor rovers. Vooral de sperwer en de havik kunnen bliksemsnelle acties bij een voedertafel houden.

Is er nestmogelijkheid? Het is niet voldoende een paar nestkastjes op te hangen. Als u broedende vogels wilt in uw tuin moet u eens goed rondkijken. Stel u bent een vogel en u weet dat er katten op u zullen loeren. Waar zou u dan gaan zitten broeden? 

Kan een vogel het territorium goed afbakenen? Vogels zingen niet voor ons. Ze zingen vooral om hun gebied af te bakenen. Het eerste wat een vogel na de nacht wil laten horen is: Ik ben hier nog en dit hier is mijn plek. Waag het niet hier te komen. En ook: welke vrouw vindt mijn gezang zo mooi dat ze met mij een nest wil bouwen(of houwen) Wat is dan beter dan een mooie hoge plek in een grote boom? U kunt zich misschien voorstellen dat een beetje macho-merel op vrijerspad zijn snavel ophaalt voor uw net aangelegde tuin met wat tweejarige boompjes erin!

 

Een gedachte over “Moeder heeft ook tuinzaadjes in mij geplant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.