Markten en mooie workhops crème maken

septemberr 063_359x600In een conferentieoord in Soesterberg heb ik afgelopen weekend voor een groep van 12 mensen van een huid vereniging een mooie workshop kruiden crème neergezet. Mensen kwamen nieuwsgierig en voorzichtig binnen, gingen druk pratend en blij weg met een mooie pot zelfgemaakte crème. Voldaan en ietwat vermoeid scharrelde ik mijn spulletjes weer bij elkaar in de mooie grote zaal. Ik had niet durven dromen om zo ver te komen in het afgelopen jaar!

Door alle markten in september ben ik door een groot deel van mijn oogst heen. Ik zie al wel dat op de lange termijn een tuin van circa 80 vierkante meter lang niet genoeg is als het nog drukker gaat worden en ik alles zelf wil blijven produceren. Aangekomen op de tuin ga ik even op grond zitten naast deze mooie tweede lichting kaasjeskruid. Door mijn succes zou ik dus weg moeten op de tuin?! Voelt raar, maar het alternatief van kruiden standaard inkopen spreekt mij nog minder aan. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan!

Ik kan het nog even rekken, en dromerig pluk ik het laatste St. Janskruid en viooltjes. Even wachten nog, dit is al zolang mijn tweede thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.