Eigenwijze composthoop sinds 2008

Ik vond laatst een tekst van mijzelf terug over de tuin in 2008! Het was getiteld: Hoe maakt men een eigenwijze composthoop. Ik ben gelukkig wel iets veranderd qua tuinstijl maar niet in mijn eigenwijsheid dus ik kan het niet laten jullie daar nog even van te laten mee genieten. Zie onderstaande tekst en bijbehorende foto van het resultaat:

composthoop

Hoe maakt men een eigenwijze composthoop, februari 2008

Men neme:

* 6 houten paaltjes

* Een wankele fiets zonder standaard

* Een tas met spulletjes die halverwege de reis in je voorband klem kan komen te zitten

* Goed makkelijk uit elkaar vallend doosje met krammetjes

* Goed in de knoop zittend tweedehands gaas

* Een (liefst te grote) grondboor

* Een eigenwijs vrouwmens.

Men stapt op de wankele fiets op weg naar de Gamma. Aangekomen bij de Gamma, neem geen winkelwagen maar loop direct naar binnen. Pak paaltje voor paaltje en zet dat bij de kassa want je hebt geen wagentje. Ga op zoek naar krammetjes. Zeg niet tegen de Gammameneer die je na 5 minuten om hulp vraagt dat je krammetjes wil maar omschrijf het als “van die v vormige ijzeren dingetjes”. Leg het doosje bij de kassa bij de daar rondzwervende paaltjes. Ga op zoek naar een “gaatjes maker voor paaltjes” . Zet het gevonden voorwerp bij de kassa en reken af.

Stop de krammetjes in de tas en hang die aan het stuur. Sleep dan de paaltjes naar je fiets. Negeer de man die je komt vertellen dat je grondboor nog bij de kassa staat maar klooi eerst wat aan met de paaltjes. De vriendelijke mevrouw die nu haar hulp aanbiedt en je advies geeft mag even op de paaltjes letten terwijl je een mannetje van Gamma haalt om te helpen met het vastmaken van de paaltjes op je fiets. Stap na die klus op je fiets en rij zonder moeite weg. Na ongeveer 50 meter vreet de voorband de zorgvuldig daar gehangen tas op. Het doosje met krammetjes explodeert nu precies in het midden van het fietspad. Stap van de fiets, houd met een hand de palen en de fiets in balans en graai met de andere hand de krammetjes bij elkaar. Neem de tijd, het is een breed fietspad en ze kunnen best om je heen.

Fiets hierna vlot naar de tuin om met succes je spullen af te leveren. Ga terug naar huis om het oude gaas op te halen. Fiets na een kwartier met je geliefde terug naar de tuin, maar vergeet het gaas…

Voor zover mijn dag van vandaag! Het was heerlijk!

Een gedachte over “Eigenwijze composthoop sinds 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.