Workshop combi kruidenwandeling met lippenbalsem

juni 023_800x479

Workshop combinatie kruidenwandeling met lippenbalsem maken.

Duur circa 3 uur. Kosten zijn € 40,- per persoon inclusief al het materiaal.

Ik wandel door de straten in Deest en ik zie dan zoveel moois! Vandaag nog: Prachtig kamilleveld, heerlijk om thee van te zetten. Geurige vlierbloesem om heerlijke siroop van te maken. Ik prikte me aan brandnetels en ja hoor, weegbree staat er vlak bij om de jeuk weg te nemen. De treurwilg waar ik daarna langs loop zou me van hoofdpijn af kunnen helpen maar daar heb ik gelukkig geen last van. Tijdens de kruidenwandeling van 1-1,5 uur vertel ik over circa 10 (eetbare) kruiden en bomen die op dat moment bloeien of veel voorkomen. De wandeling verschilt dus per seizoen. We wandelen vanuit de workshoplocatie naar de biologische kruidentuin en terug. De route is 2,5 -3 kilometer.

Daar aangekomen kan je even de tuin op je in laten werken waarna we rustig weer terug wandelen voor een theepauze met wat lekkers op de workshoplocatie. Na de pauze vertel ik kort iets over de (resterende) kruiden die we gaan gebruiken en dan kan je zelf aan de slag met kruidenolie en bijenwas afwegen.

Je gaat naar huis met een mooie draaibare lippenbalsemstick met de door jou gemaakte balsem. Het is een jaar houdbaar of langer dus je zult er nog lang plezier aan beleven!

muntlipopenkamillelipopen

 

 

 

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.